Ion Sîrbu, şeful Direcţiei, a deschis lucrările seminarului cu o descriere succinta a situaţiei pe filiera legumicolă în raion, menţionând atât însemnătatea dezvoltării legumiculturii cât şi problemele cheie din ramură.

Un  cuvânt de salut a adresat participanţilor la seminar dl Dumitru Cornei, vicepreşedintele raionului, prezent fiind la lucrările seminarului. Au fost prezentate informații utile de către specialiștii Direcției  referitor la oportunităţile Registrului vitivinicol şi la posibilităţile de finanţare în agricultură. Tema seminarului propriu zisă a fost prezentată de experţii companiei “IRRIGATA-CROP SERVICE” SRL, distribuitorul oficial al companiei olandeze seminţelor Rijk Zwaan – unul dintre liderii mondiali în creştere de culturi de legume.

Lidia Catîrău, specialist în creşterea legumelor, Iurie Begal, specialist în cultivarea legumelor în sol deschis şi în irigare prin picurare, au oferit detalii referitor la tehnologiile aplicate de companie de cultivare a legumelor şi  de organizare a irigării. Pe finele seminarului ,dl Ion Sîrbu a informat despre organizarea Centrului Informaţional Agricol în raion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here