În contextul acordării unui ajutor practic şi consultativ   pomicultorilor din raion referitor la derularea lucrărilor de tăiere în uscat a pomilor fructiferi, Direcţia Agricultură şi Alimentaţie Hînceşti, conform planului său de activitate, a organizat un seminar la acest compartiment.

 

Seminarul a avut loc vineri, 10 februarie , în incinta Casei de Cultură din com. Lăpuşna, fiind moderat de către dl Ion Sîrbu-şef Direcţie Agricultură şi Alimentaţie. Cei peste 40 de participanţi la seminar au fost familiarizaţi cu particularităţile şi corectitudinea aplicării lucrărilor de tăiere în uscat a  pomilor fructiferi în dependenţă de specie, soi, vârstă şi formă de conducere. Cu  o prezentare amplă, cu elemente de şcolarizare în tematica abordată a venit către participanţi dl Ion Grosu, doctor în agricultură, şef de secţie, Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare. Partea practică a seminarului   s-a petrecut în plantaţia pomicolă a GŢ ”Lucia Rotaru”(administrator-dl Vasile Rotaru).  Seminarul s-a dovedit a fi util şi productiv.

 

Direcţia Agricultură şi Alimentaţie Hînceşti exprimă mulţumiri Primăriei Lăpuşna (dl Gheorghe Chirilă) şi GŢ”Lucia Rotaru” ( dl Vasile Rotaru) pentru receptibilitate şi ajutor practic în desfăşurarea seminarului.

 

 

 

Direcţia Agricultură şi Alimentaţie Hînceşti

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here