În prezent, pe piața locală există foarte puține companii, care au decis să investească în producția ecologică. Principalele probleme cu care se confruntă aceștia sunt lipsa infrastructurii necesare în ceea ce privește accesul la anumite tehnologii și finanțe, inclusiv în faza finală a lanțului valoric, lipsa de instrumente în promovarea exporturilor și cunoștințe limitate despre oportunităţile oferite de piața externă. 

În rezolvarea acestor probleme şi în scopul promovării proiectului “Susţinerea agriculturii ecologice în Moldova”, Direcţia Agricultură şi Alimentaţie Hînceşti a organizat ieri, 8 februarie,curent, o Sesiune informativă cu tema: Oportunităţi în cultivarea cerealelor în sistemul ecologic şi comercializarea lor. Sesiunea a avut loc în incinta Consiliului raional,”sala verde” şi a avut ca participanţi conducători, administratori şi reprezentanţi ai Întreprinderilor agricole şi GŢ din raion. Sesiunea a fost moderată de dl. Ion Sîrbu, sef al Direcţiei. Un cuvânt de salut a adresat participanţilor la sesiune dl. Dumitru Cornei, vicepreşedinte al raionului, care a accentuat importanţa evenimentului şi a urat succese în pornirile preconizate.

Prezentarea proiectului a fost făcută de către manageri-consultanţi ai “Asociaţiei Obşteşti People in Need”, reprezentanţa în R.Moldova a Organizaţiei “People in Need” din R.Cehă în parteneriat cu SRL”Prograin Organic”, care au informat, că proiectul este finanţat de către Guvernul Olandei şi Agenţia Cehă de Dezvoltare. Agenda Sesiunii a cuprins  prezentarea sectorului agriculturii organice în R.Moldova,

Prezentarea ONG-lui “People in Need” şi a programelor pentru susţinerea sectorului, prezentarea lanţului valoric al cultivării cerealelor organice, precum şi informaţii referitor la programele informaţionale,promoţionale şi instruiri în domeniul agriculturii organice.

 

 

Șeful Direcției Agricultură și Alimentație              Ion Sîrbu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here