Membrul Guvernului RM a informat audienţa despre proiectele prioritare ale Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

    O problemă invocată de către agenţii economici prezenţi la şedinţă a fost posibilitatea accesării creditului pentru agricultură, oferit de Polonia.  Ministrul agriculturii a specificat că , la moment, se soluţionează, procedura de acordare a acestui credit.

     În ceea ce priveşte subvenţiile din agricultură, cei prezenţi au fost informaţi despre recenta adoptare în Parlamentul RM a Legii cu privire la principiile subvenţionării în agricultură şi dezvoltarea rurală, fiind enunţate şi scopurile principale a acesteia –  modernizarea sectorului agroindustrial şi mediul rural prin creşterea competitivităţii acestui sector prin modernizarea,  restructurarea pieţii şi asigurarea gestionării durabile a resurselor naturale în africultură şi îmbunătăţirea nivelului de trai în mediul rural.

      Deasemenea, s-a anunţat finalizarea de către specialiştii Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare a proiectului noului Cod Funciar, care va reglementa relaţiile funciare, de proprietate privată şi va oferi noi posibilităţi în ceea ce priveşte consolidarea terenurilor şi impunerea prelucrării terenurilor agricole de către proprietari.

      Agricultorii, la rândul lor, au venit cu propuneri concrete în ceea ce priveşte îmbunătăţirea agriculturii din RM:  introducerea   impozitului unic în agricultură şi subvenţionarea la hectar.

     La sfârşitul întrunirii,  dl Eduard GRAMA şi preşedintele raionului Hînceşti, dl Ghenadie BUZA, au mulţumit agricultorilor pentru munca asiduă în acest domeniu şi au adus felicitări cu sărbătorile de iarnă, exprimîndu-şi speranţa că anul 2017 va fi mai bun pentru agricultori şi, respectiv, pentru întreaga societate.

 

Secţia Administraţie Publică, Secretariat şi Protocol

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here