La ședința au fost prezenți președintele raionului Hîncești, dl Ghenadie BUZA, vicepreședinții dna Vera PATRAŞCU, dl Dumitru CORNEI, dl Constantin VLAS, reprezentantul Guvernului în teritoriul, dl Ion MEREUŢĂ,  precum și șefii de  secţii şi direcţii  subordonate Consiliului Raional Hînceşti.

Dl Constantin VLAS a adus la cunoștința celor prezenți informația cu privire la sistemul de aprovizionare cu apă și canalizare a localităților din bazinul râului Nârnova în parteneriat cu asociații francezi, fiind expusă oportunitatea ameliorării stării ecologice în teritoriu.

      Despre modalitățile de organizare a educației incluzive în grădinițele de copii a raportat dna Valentina TONU, şef Direcţia Învăţământ,  recomandând primarilor instituirea funcţiei de cadru didactic de sprijin şi informarea părinţilor despre necesitatea examinării de către comisia psihopedagogică a copiilor cu disabilităţi. Şeful Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, dna Tamara CĂLUGĂRU, s-a referit la probleme sociale din unitățile administrativ-teritoriale de nivelul I din raionul Hîncești, solicitând aleşilor locali revederea componenţei comisiilor de examinare a cererilor de acordare a ajutorului pentru perioada rece a anului şi crearea serviciilor sociale care vor acoperi necesităţile existente în teritoriu.

Reprezentanții ANRE în comun cu șeful filialei Hâncești  Î.C.S „Gas Natural Fenosa”, dl Mihail GÎDEI au discutat cu primarii despre reparația rețelelor electrice deteriorate și înbunătățirea calității serviciilor acordate de organizația în cauza în raionul Hîncești, fiind prezentată şi informaţia referitor la planul de reparaţii şi extindere a reţelelor electrice preconizat pentru anul 2017.

La finele întrunirii directorul Institutului de Cercetări în Silvicultura, dl Dumitru GALUPA  împreună cu colegii săi au petrecut instruirea  pe tema ameliorării pășunilor și restabilirea fâșiilor de protecție a câmpurilor.

 

Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here