Conducerea executivă a raionului  Hîncești a participat în perioada 27 - 28 ianuarie 2017 la a X- a ediție a Forumului Europa - Ucraina, care s-a petrecut anul acesta  în oraşul Rzeszow, Polonia.

La Forum au participat politicieni și experți nu numai din Ucraina și Polonia, dar și din alte țări ale Uniunii Europene. La eveniment au participat circa 500 oameni politici, experţi, agenţi economici. Discuţiile au avut un caracter concentrat pe aspectele cheie ale potențialului economic al Ucrainei, despre securitatea energetică, relațiile cu alte țări, impactul culturii și a memoriei istorice în relațiile dintre națiuni, posibilitatea de dezvoltare a regiunilor, precum și cooperarea cu parteneri din Polonia și alte ţări europene.

   Ghenadie BUZA, Preşedintele Raionului, Vicepreședinte Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, la 27 ianuarie, în prima zi a Forumului a fost speaker în cadrul panelului „Along the Danube, the Carpathians, and the Bug River. Tourism, Environment, Cooperation”.

    Domnul Dumitru-Tudor JIJIE, Director Executiv al Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, în cea de-a doua zi a desfăşurării Forumului a fost speaker în cadrul panelului „Euroregions – A Means of Reviving the Social and Economic Cooperation”.

   În cadrul acestui forum s-au desfăşurat mai multe activităţi printe care şi „Târguri Estice” la care au participat agenţii economici din raionul Hîncești: „Romanița” SA, SRL „TanixCom”, Vinăria Hîncești, Consiliul Raional Hîncești, Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, AO Cutezătorul,  Eastern Marketing Insights.

   De menţionat faptul ca Asociaţia  „Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” a fost partener instituțional la acest eveniment.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com