La data de 14 octombrie curent în municipiul Hîncești a avut loc Festivalul ,,Toamna Aurie 2017", care exprimă îmbinarea organică și armonioasă a sărbătorii ,,Ziua Națională a Vinului" și a sărbătorii ,,Ziua lucrătorului din Agricultură și Industria prelucrătoare". Evenimentul a fost organizat de Consiliul raional Hîncești, Direcția Agricultură și Alimentație, și Direcția Cultură și Turism, la care au participat primăriile raionului, întreprinderi agricole, întreprinderi prelucrătoare, gospodării țărănești, colective artistice, meșteșugari, oaspeți și invitați speciali, inclusiv oaspeți de peste hotare.

Primăriile au participat la concursul ,,Cea mai bună prezentare a unei gospodării țărănești improvizată", unde trebuiau să reflecteze diversitatea produselor agricole și a coloritului rustic, a elementelor din portul popular, meșteșuguri și obiceiuri, bucate tradiționale.

De Premiul Mare s-a învrednicit primăria municipiului Hîncești (8 000 lei), premiul I – primăria Buțeni (5 000 lei), premiul II – primăria comunei Sarata Galbenă (4 000 lei), premiul III – primăria Caracui (3 000 lei).

Au fost înmînate premii speciale pentru o prestație excepțională în sumă de 1000 lei primăriilor:  Cărpineni, Cioara, Fundul Galbenei, Mingir, Mirești, Cotul Morii, Drăgușenii Noi, Pervomaiscoe, Mereșeni.

 

Au fost premiți următorii meșteri populari: Ciubotaru Mihai de la Fundul Galbenei, Bîrsa Veronica de la Pervomaiscoe, Galanciuc Natalia de la Hîncești.

În cadrul Festivalului au fost premiați, pentru dăruire de sine, responsabilitate, perseverență, înalt profesionalism, har gospodăresc și pricepere de a crește și aduna roade mănoase,  40 de agenți economici din raion.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com