Tăierile anuale ale pomilor se numără printre lucrările esențiale de care trebuie ținut cont pentru a avea o livadă sănătoasă și mai ales productivă. Fie că vorbim de tăierile de întinerire, de fructificare sau de formare a coroanei, care se aplică în primii 4-5 ani de la plantare, de aceste lucrări depinde longevitatea, sănătatea și mai ales fructificarea livezii.

În contextul acordării unui ajutor practic şi consultativ   pomicultorilor din raion referitor la derularea lucrărilor de tăiere în uscat a pomilor fructiferi, Direcţia Agricultură şi Alimentaţie Hînceşti, conform planului său de activitate, a organizat un seminar la acest compartiment.

 

Seminarul a avut loc vineri, 10 februarie , în incinta Casei de Cultură din com. Lăpuşna, fiind moderat de către dl Ion Sîrbu-şef Direcţie Agricultură şi Alimentaţie. Cei peste 40 de participanţi la seminar au fost familiarizaţi cu particularităţile şi corectitudinea aplicării lucrărilor de tăiere în uscat a  pomilor fructiferi în dependenţă de specie, soi, vârstă şi formă de conducere. Cu  o prezentare amplă, cu elemente de şcolarizare în tematica abordată a venit către participanţi dl Ion Grosu, doctor în agricultură, şef de secţie, Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare. Partea practică a seminarului   s-a petrecut în plantaţia pomicolă a GŢ ”Lucia Rotaru”(administrator-dl Vasile Rotaru).  Seminarul s-a dovedit a fi util şi productiv.

 

Direcţia Agricultură şi Alimentaţie Hînceşti exprimă mulţumiri Primăriei Lăpuşna (dl Gheorghe Chirilă) şi GŢ”Lucia Rotaru” ( dl Vasile Rotaru) pentru receptibilitate şi ajutor practic în desfăşurarea seminarului.

 

 

 

Direcţia Agricultură şi Alimentaţie Hînceşti

 

 

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com