La data de 11 iulie, curent,  Direcţia Economie şi Cooperare Transfrontalieră, Consiliul raional Hînceşti în comun cu  firma juridică „Legal Solutions” şi în parteneriat cu „Consultus Magnus” din Lituania şi „Media Garaj” au organizat o întrunire pentru agenţii economici şi actorii interesaţi în oportunităţile propuse  în scopul stabilirii potenţialelor parteneriate moldo lituaniene precum şi prezentarea mecanismelor legale în vederea protejării businessului. Directorul firmei „Consults Magnus”, Paulius Kazokaitis s-a referit la domeniul în care activează, specificând că firma pe care o reprezintă şi cele cu care este în colaborare,  sunt liderii ce oferă consultaţii şi asistenţă în materie de drept din Republica Moldova. 

Agenda întrunirii a cuprins două sesiuni. Prima sesiune, sesiunea business, a oferit posibilitatea celor prezenti sa facă cunoştinţă cu avantajele integrării în UE şi posibilităţile acordate (fonduri, proiecte, programe) pentru companiile inovative din Republica Moldova, despre posibilităţile de colaborare pentru companiile din Republica Moldova în cadrul clasterului moldo-lituanian cît şi despre modele inovative ale businessului, exemple practice toate fiind prezentate de reprezentanţii firmelor de consultanţă, menţionate mai sus, din Lituania.

 Sesiunea a doua, sesiunea juridică, a cuprins trei aspecte importante: aspecte fiscale – evitarea erorilor ce ne costă scump; cum facem faţă abuzului organelor control şi încheierea contractelor.

Subiectele ambelor  sesiuni au fost actuale, oamenii de afaceri din raionul Hânceşti, reprezentanţii  ONG-urilor, care oferă consultanţă agentilor economici din domeniul agriculturii cît şi reprezentantul Camerei de Comerţ şi Industrie, filiala Hînceşti au fost interesaţi în cunoaşterea acestora.  Seminarul dat presupune o continuitate practică aplicată de oamenii din mediul de afaceri din raion.

 

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com