În vederea menținerii unui dialog transparent și a colaborării eficiente între poliție și societate, cu scopul de a îmbunătăți calitatea tuturor serviciilor prestate de angajații MAI  în unităţile administrativ-teritoriale, ieri, 22 decembrie 2016, la Consiliul Raional Hîncești a avut loc întrunirea membrilor Colegiului MAI cu toți președinții de raioane.

 

La această întrunire a fost prezent ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și viceminiștrii, conducătorii instituțiilor din subordinea MAI, președinții raioanelor, conducerea executivă a raionului Hîncești şi consilieri raionali.

      Agenda acestei întâlniri  a inclus mai multe prezentări, dar şi o interacţiune cu preşedinţii de raioane, bazată pe întrebări-răspunsuri. În deschiderea şedinţei, preşedintele raionului Ghenadie BUZA a salutat oaspeţii, familiarizându-i cu unele aspecte sociale,economice şi culturale  ale raionului Hânceşti .

         Ulterior, ministrul Alexandru JIZDAN a vorbit despre scopul acestei platforme de dialog cu administrațiile publice locale și despre cele mai actuale realizări și proiecte desfășurate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, opinând faptul că numai cu ajutorul acestor întâlniri se pot afla de la preşedinţii raioanelor problemele cu care se confruntă oamenii în teritoriu,   schimbările care sunt necesare și doar prin colaborare se va reuși  apropierea poliției de societate .

   Au fost discutate mai multe probleme-  violenţa în familie, consumul şi traficul de droguri, infracţionalitatea juvenilă, protecţia drepturilor copilului, responsabilizarea părinţilor care pleacă peste hotare şi a căror copii rămân fără supraveghere. Totodată, toți conducătorii instituțiilor din subordinea MAI au avut prezentări prin care a fost demonstrată activitatea Poliției Naționale și a Poliției de Frontieră, a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, cel al Tehnologiilor Informaționale și a Departamentul Trupelor de Carabinieri.

 

   La finalul şedinţei, preşedintele raionului Ghenadie BUZA i-a invitat pe ministrul afacerilor interne  şi oaspeţii prezenţi la ceremonia de înmânare şefului IP Hânceşti, dl Lilian LUCA, a unui automobil pentru  serviciul de escortă a IP Hânceşti.

   Dl Alexandru JIZDAN a mulţumit Consiliului Raional Hînceşti pentru suţinerea şi colaborarea prodigioasă cu IP Hînceşti, în acest context  înmânând preşedintelui raionului Hînceşti Crucea pentru Merit, clasa II.

   La finalul vizitei în raionul  Hînceşti, oaspeţii au vizitat Palatul Princiar MANUC BEI,  în program intervenind cu colinde Corul CREDO al MAI.

 

 Secţia Administraţie Publică, Secretariat şi Protocol

 

 

 

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com