La data de  21 august, orele 10.00 în Sala Mare „Constatin Stere” din cadrul Consiliului raional Hîncești se va desfășura sesiunea de informare pentru tinerii din localitățile raionului Hîncești cu privire la Programul de finanțare IFAD VI - granturi și finanțări disponibile pentru tineri, activitate organizată de către Unitatea Consolidată IFAD în comun cu companiile de consultanță partenere și Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră din cadrul Consiliul raional Hîncești.

Conform regulilor Progamului de finanțare IFAD VI, din grupul de tineri fac parte bărbații intre 18-35 ani și femeile intre 18-40 ani, indiferent de genul de activitate (ar putea fi persoane care au o activitate economica sau cineva care nu are o activitate economică).

Mai multă informație despre sesiunile de informare o puteți găsi accesând linkul atașat: http://www.agrotvmoldova.md/10-prestatori-care-voi-informa-tinerii-antreprenori-despre-ifad

IFAD VI, Programul Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Incluzivă, lansat în 2014 va fi implementat în Moldova până în anul 2020. Proiectul are un caracter național și este implemementat în toate localitățile Republicii Moldova, cu excepția mun. Chișinău, mun. Bălți și a Unităților Administrativ-Teritoriale din stînga Nistrului.

Buget programului IFAD VI (Programul Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Incluzivă) va constitui 26,08 mln USD:

Împrumut IFAD: 16,1 mln USD

Grant IFAD: 0,5 mln USD

Grant DANIDA: 5,22 mln USD

Grant GEF: 4,26 mln USD

Obiectivul programului este de a permite antreprenorilor săraci din mediul rural să-și sporească veniturile și să-și consolideze reziliența:

  • de a îmbunătăţi capacitatea de adaptare a agricultorilor la schimbările climatice
  • de a spori accesul populaţiei din mediul rural la credite, prin oferirea produselor financiare adecvate şi accesibile
  • de a spori productivitatea și competitivitatea, de a majora investițiile, de a îmbunătăți accesul la piață

Pentru informații suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi: tel. 026922994, str. M.Hincu 126, et. III, bir. 301, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră

 

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com