CEC, mai aproape de alegătorii din rl.Hînceşti! Campania mobilă de informare și educare civică „Democrația contează” ajunge mâine în municipiul Hînceşti. Reprezentanții CEC și CICDE vor avea o întâlnire cu reprezentanți ai autorităților administrației publice locale, ai serviciilor desconcentrate, tineri, cadre didactice, lideri de opinie din teritoriu etc., pentru a discuta despre importanța participării cetățenilor în procesul electoral, organizarea și desfășurarea alegerilor din Republica Moldova, inclusiv în contextul aprobării de către Parlament a sistemului de vot nou, ce va fi implementat la următoarele alegeri parlamentare. Fiți alături de noi! Joi, 19 aprilie, începând cu ora 10.00 la Casa de Cultură din mun.Hînceşti (sala mare).

 Spre atenţia populaţiei raionului Hînceşti , autorităţilor administraţiei publice locale  şi serviciilor publice descentralizate şi desconcentrate din raionul Hînceşti !

 În conformitate cu decizia nr.08/01 din 06.12.2017 a comisiei raionale pentru situaţii excepţionale Hînceşti în scopul efectuării măsurilor de prevenire a pestei porcine africane în teritoriul raionului Hînceşti, în com. Cărpineni se instituie regim de carantină pentru 60 de zile. Planul de biosecuritate adoptat la şedinţa din 06.12.2017 prevede mai multe măsuri , printre care sunt: instalarea filtrelor de dezinfecţie profilactică la intrarea şi ieşirea din comuna Cărpineni, interzicerea introducerii animalelor străine în zona satelor Sofia, Bălceana, Cărpineni, Crasnoarmeiscoe, Horjeşti, Mingir şi Voinescu, introducerea restricţiilor referitor la produsele din carne de porcină, amplasarea panourilor informative privind izolarea zonei de infecţie şi zonei de risc.

 Mediatizarea populaţiei va fi efectuată de către primarii UAT şi Direcţia Siguranţa Alimentelor Hînceşti.

 Comisia Situaţii Excepţionale a raionului Hînceşti

La 06.12.2017 în sala de şedinţe ”Constantin Stere”, a  avut  loc  întîlnirea  lunară  a conducerii executive  a  raionului  Hîncesti cu primarii  unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul I  din raionul Hînceşti. 

Iniţial, dna Galina ERHAN, şef, Direcţia Generală Finanţe a comunicat primarilor informaţia referitor  la corelarea şi adoptarea bugetelor locale în conformitate cu prevederile Legii privind finanţele publice locale nr.397 din 16.10.2003. De asemenea, edililor li s-a recomandat inventarierea bunurilor instituţiilor publice din subordinea autorităţilor executive şi deliberative locale.

 La a doua chestiune din ordinea de zi, dna Tamara CĂLUGĂRU, şef, Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, a  informat primarii   UAT de  nivelul  I  despre modificările şi completările la Regulamentul referitor la modul de stabilire şi plată a ajutorului social, aprobate prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova  nr.1077 din 17.11.2017.

 Ulterior,  dl Ion SÎRBU, şef Direcţia Agricultură şi Alimentaţie, a  prezentat informaţia referitor la respectarea prevederilor Regulamentului pentru păşunat şi cosit, aprobat prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova  nr.677 din 23.07.2010. În acest context, vicepreşedintele raionului Hînceşti, dl Dumitru CORNEI, a recomandat edililor schimbul de experienţă cu primăria Hîrtop din raionul Cimişlia, care a implementat cu succes un proiect de ameliorare a stării păşunilor şi fâşiilor forestiere.

 Un alt aspect important discutat la şedinţă a fost şi valorificarea finanţelor din fondul rutier  al primăriilor din raionul Hînceşti. La acest capitol, dna Maria RAŞCU, şef Secţia Construcţii, Gospodărie Comunală şi Drumuri, a prezentat informaţia generalizată pe 11 luni ale anului curent, enunţând  problemele rămase de rezolvat şi recomandând factorilor de  decizie valorificarea finanţelor alocate până la sfârşitul anului curent.

 După finisarea agendei întrunirii, dna Lilian LUCA, şef, Inspectoratul de Poliţie Hînceşti, a informat audienţa despre campania ”Din culisele poliţiei”, iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei.

 Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

 

 

Stimaţi locuitori ai raionului Hînceşti!

Joi, 31 august 2017, începând cu orele 17.00, în Casa de Cultură Hînceşti va avea loc concertul “Avem o limbă şi un grai- Basarabia- gură de rai”, cu participarea colectivelor artistice din raionul Hînceşti.

Acest eveniment cultural important este consacrat sărbătorii naţionale ”Limba noastră cea Română”.

În acest context, Vă invităm la acest concert, intrarea fiind liberă.

 

Preşedintele raionului Hînceşti                                        Ghenadie BUZA

  

 

La data de  21 august, orele 10.00 în Sala Mare „Constatin Stere” din cadrul Consiliului raional Hîncești se va desfășura sesiunea de informare pentru tinerii din localitățile raionului Hîncești cu privire la Programul de finanțare IFAD VI - granturi și finanțări disponibile pentru tineri, activitate organizată de către Unitatea Consolidată IFAD în comun cu companiile de consultanță partenere și Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră din cadrul Consiliul raional Hîncești.

Conform regulilor Progamului de finanțare IFAD VI, din grupul de tineri fac parte bărbații intre 18-35 ani și femeile intre 18-40 ani, indiferent de genul de activitate (ar putea fi persoane care au o activitate economica sau cineva care nu are o activitate economică).

Mai multă informație despre sesiunile de informare o puteți găsi accesând linkul atașat: http://www.agrotvmoldova.md/10-prestatori-care-voi-informa-tinerii-antreprenori-despre-ifad

IFAD VI, Programul Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Incluzivă, lansat în 2014 va fi implementat în Moldova până în anul 2020. Proiectul are un caracter național și este implemementat în toate localitățile Republicii Moldova, cu excepția mun. Chișinău, mun. Bălți și a Unităților Administrativ-Teritoriale din stînga Nistrului.

Buget programului IFAD VI (Programul Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Incluzivă) va constitui 26,08 mln USD:

Împrumut IFAD: 16,1 mln USD

Grant IFAD: 0,5 mln USD

Grant DANIDA: 5,22 mln USD

Grant GEF: 4,26 mln USD

Obiectivul programului este de a permite antreprenorilor săraci din mediul rural să-și sporească veniturile și să-și consolideze reziliența:

  • de a îmbunătăţi capacitatea de adaptare a agricultorilor la schimbările climatice
  • de a spori accesul populaţiei din mediul rural la credite, prin oferirea produselor financiare adecvate şi accesibile
  • de a spori productivitatea și competitivitatea, de a majora investițiile, de a îmbunătăți accesul la piață

Pentru informații suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi: tel. 026922994, str. M.Hincu 126, et. III, bir. 301, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră

 

În conformitate cu prevederile Legii cu privire la organizarea serviciului civil nr.156-XVI din 06.07.2007 şi dispoziţiei nr. 68 din 18.07.2017 a şefului Centrului Serviciului Civil, în perioada 01.08.2017-29.09.2017 se va efectua primirea cererilor motivate din partea cetăţenilor privind scutirea de serviciul militar în termen şi de încorporare în serviciul civil.
Cererea pentru executarea serviciului civil urmează să fie depusă personal de cetăţeanul care cere înlocuirea serviciului militar în termen cu cel civil în bir.306 din sediul Consiliului Raional Hînceşti, mun.Hînceşti, str.Mihalcea Hîncu, 126.

Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

Sărbatorește ziua copilului într-un mod inedit!

Complexul Manuc Bey din orașul Hîncești invită toți copii să descopere misteriosul Conac.

Pe lîngă frumusețele palatului, copiii vor avea parte și de surprize dulci și frumoase! 

 

Activitate organizată şi susținută de către

Consiliul raional Hîncești!

 

 

 

 

Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat joi, 6 aprilie curent, în cadrul unei conferinţe de presă, Programul de Dezvoltare a Centrelor de Tineret pentru anii 2017 – 2022, care are drept scop consolidarea capacităţilor instituţionale în vederea dezvoltării şi extinderii teritoriale a serviciilor de tineret, astfel încât să fie sporit numărul de tineri beneficiari şi atinse următoarele obiective ale Strategiei Naţionale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret 2020:

Marți, 18 aprilie 2017 ora 10.00 , în Sala de  şedințe a Consiliului Raional Hînceşti (et. I) va avea loc întâlnirea cu

ministrul tineretului şi sportului , dl Victor ZUBCU. Audiența cetățenilor va avea loc la ora 11:00,

Biroul Președintelui raionului Hînceşti (et.3)

Consiliul Raional Hîncești anunță că la data de 07 aprilie 2017, ora 10.00, va avea loc evenimentul de deschidere a Palatului Princiar din cadrul Complexului istorico-arhitectural „Conacul Manuc Bey”, reabilitat prin intermediul proiectului „Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Bleschiunov”,  MIS ETC 2173, sub auspiciile Programului Operațional Comun „România-Ucraina-Moldova 2007-2013”. Valoarea totală al proiectului fiind de circa 2,5 mil. Euro.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com