Stimaţi locuitori ai raionului Hînceşti!

Joi, 31 august 2017, începând cu orele 17.00, în Casa de Cultură Hînceşti va avea loc concertul “Avem o limbă şi un grai- Basarabia- gură de rai”, cu participarea colectivelor artistice din raionul Hînceşti.

Acest eveniment cultural important este consacrat sărbătorii naţionale ”Limba noastră cea Română”.

În acest context, Vă invităm la acest concert, intrarea fiind liberă.

 

Preşedintele raionului Hînceşti                                        Ghenadie BUZA

  

 

La data de  21 august, orele 10.00 în Sala Mare „Constatin Stere” din cadrul Consiliului raional Hîncești se va desfășura sesiunea de informare pentru tinerii din localitățile raionului Hîncești cu privire la Programul de finanțare IFAD VI - granturi și finanțări disponibile pentru tineri, activitate organizată de către Unitatea Consolidată IFAD în comun cu companiile de consultanță partenere și Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră din cadrul Consiliul raional Hîncești.

Conform regulilor Progamului de finanțare IFAD VI, din grupul de tineri fac parte bărbații intre 18-35 ani și femeile intre 18-40 ani, indiferent de genul de activitate (ar putea fi persoane care au o activitate economica sau cineva care nu are o activitate economică).

Mai multă informație despre sesiunile de informare o puteți găsi accesând linkul atașat: http://www.agrotvmoldova.md/10-prestatori-care-voi-informa-tinerii-antreprenori-despre-ifad

IFAD VI, Programul Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Incluzivă, lansat în 2014 va fi implementat în Moldova până în anul 2020. Proiectul are un caracter național și este implemementat în toate localitățile Republicii Moldova, cu excepția mun. Chișinău, mun. Bălți și a Unităților Administrativ-Teritoriale din stînga Nistrului.

Buget programului IFAD VI (Programul Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Incluzivă) va constitui 26,08 mln USD:

Împrumut IFAD: 16,1 mln USD

Grant IFAD: 0,5 mln USD

Grant DANIDA: 5,22 mln USD

Grant GEF: 4,26 mln USD

Obiectivul programului este de a permite antreprenorilor săraci din mediul rural să-și sporească veniturile și să-și consolideze reziliența:

  • de a îmbunătăţi capacitatea de adaptare a agricultorilor la schimbările climatice
  • de a spori accesul populaţiei din mediul rural la credite, prin oferirea produselor financiare adecvate şi accesibile
  • de a spori productivitatea și competitivitatea, de a majora investițiile, de a îmbunătăți accesul la piață

Pentru informații suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi: tel. 026922994, str. M.Hincu 126, et. III, bir. 301, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră

 

În conformitate cu prevederile Legii cu privire la organizarea serviciului civil nr.156-XVI din 06.07.2007 şi dispoziţiei nr. 68 din 18.07.2017 a şefului Centrului Serviciului Civil, în perioada 01.08.2017-29.09.2017 se va efectua primirea cererilor motivate din partea cetăţenilor privind scutirea de serviciul militar în termen şi de încorporare în serviciul civil.
Cererea pentru executarea serviciului civil urmează să fie depusă personal de cetăţeanul care cere înlocuirea serviciului militar în termen cu cel civil în bir.306 din sediul Consiliului Raional Hînceşti, mun.Hînceşti, str.Mihalcea Hîncu, 126.

Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

Sărbatorește ziua copilului într-un mod inedit!

Complexul Manuc Bey din orașul Hîncești invită toți copii să descopere misteriosul Conac.

Pe lîngă frumusețele palatului, copiii vor avea parte și de surprize dulci și frumoase! 

 

Activitate organizată şi susținută de către

Consiliul raional Hîncești!

 

 

 

 

Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat joi, 6 aprilie curent, în cadrul unei conferinţe de presă, Programul de Dezvoltare a Centrelor de Tineret pentru anii 2017 – 2022, care are drept scop consolidarea capacităţilor instituţionale în vederea dezvoltării şi extinderii teritoriale a serviciilor de tineret, astfel încât să fie sporit numărul de tineri beneficiari şi atinse următoarele obiective ale Strategiei Naţionale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret 2020:

Marți, 18 aprilie 2017 ora 10.00 , în Sala de  şedințe a Consiliului Raional Hînceşti (et. I) va avea loc întâlnirea cu

ministrul tineretului şi sportului , dl Victor ZUBCU. Audiența cetățenilor va avea loc la ora 11:00,

Biroul Președintelui raionului Hînceşti (et.3)

Consiliul Raional Hîncești anunță că la data de 07 aprilie 2017, ora 10.00, va avea loc evenimentul de deschidere a Palatului Princiar din cadrul Complexului istorico-arhitectural „Conacul Manuc Bey”, reabilitat prin intermediul proiectului „Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Bleschiunov”,  MIS ETC 2173, sub auspiciile Programului Operațional Comun „România-Ucraina-Moldova 2007-2013”. Valoarea totală al proiectului fiind de circa 2,5 mil. Euro.

Marți, la data de 04 aprilie 2017 ora 09.00 în sala de ședințe a Consiliului raional Hîncești va avea loc întâlnirea lunară a preşedintelui raionului cu primarii localităţilor din raion.

Vineri, 24 martie 2017 ora 10.00, în Sala de  şedințe a Consiliului Raional Hînceşti (et. I) se convoacă şedinta ordinară a Consiliului Raional Hînceşti, la ordinea de zi fiind 33 proiecte de decizii.

În perioada 27 – 29 aprilie 2017, se va desfăşura Expoziţia “REPUBLICA MOLDOVA PREZINTĂ” în orașul Ploiești, județul Prahova, România.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com