La data de 19 ianuarie 2018 în raionul Hînceşti, a fost în prima vizită oficială din mandatul dumnealui, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, dl Peter Michalko. Excelenta sa alături de conducerea raionului Hînceşti, dl Ghenadie Buza, repezentantul Guvernului în teritoriu, dl Ion Mereuţă, primarii din raionul Hînceşti - beneficiarii proiectului Energie şi Biomasă, etapa a doua, fiind un proiect de trei ani (2015-2017), cu un buget total de 9,41 milioane Euro acordaţi de Uniunea Europeană, în cadrul iniţiativei EU4Energy, şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare au vizitat Cotul Morii și Crasnoarmeiscoe. 209 de şcoli, grădiniţe, centre comunitare, spitale din toată ţara au înlocuit încălzirea cu gaze şi cărbune pe cea cu biomasă, contribuind astfel la dezvoltarea economică locală, sporirea securităţii energetice a ţării şi la protecţia mediului ambiant. 


Raionul Hânceşti este unul din cele 33 de raioane beneficiare ale Proiectului Energie şi Biomasă. 12 instituții publice din raionul Hâncești sunt încălzite cu energie din biomasă, iar două au acces la apă caldă de la energia solară. În total, 5.600 oameni din 8 sate (Cărpineni, Crasnoarmeiscoe, Cotul Morii, Dancu, Drăgușenii Noi, Logănești, Boghiceni, Obileni) au acces la energie regenerabilă, produsă local, datorită suportului acordat de Uniunea Europeană. Investițiile Proiectului Energie și Biomasă în raionul Hâncești sunt de 518.000 Euro, fonduri europene, comunitățile contribuind la rândul lor cu 188.903 Euro în total. 
Beneficiarii proiectului s-au reunit la Cotul Morii pentru a discuta impactul trecerii instituţiilor publice la energia verde şi perspectivele următoarelor proiecte de investiţii în energia regenerabilă. 


Agenda vizitei a inclus și întrunire la Consiliul raional Hîncești cu conducerea raionului Hîncești, reprezentanţii municipiului Hînceşti şi şefii Direcţiilor din cadrul Consiliului raional Hînceşti. A urmat vizita la Conacul Manuc –Bey care a fost, la fel, reabilitat cu ajutorul susținerii financiare acordați de Uniunea Europeană și întilnirea cu reprezentanții societății civile, mass-media la Centrul de Informare a Uniunii Europene situat în incinta Bibliotecii Raionale “Antonie Plămădeală”.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com