Astăzi, 11 decembrie 2017,  cu o vizită de lucru în raionul Hînceşti s-a aflat dna Monica BABUC, Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

 Vizita în cauză a cuprins reuniunea cu conducerea executivă a raionului Hînceşti şi conducerea Direcţiei Învăţământ Hînceşti , şi întâlnirea cu managerii instituţiilor de învăţământ timpuriu şi preuniversitar în sala “Constantin Stere ” a Consiliului Raional Hînceşti.

 În debutul şedinţei de lucru, dna Valentina TONU a prezentat o informaţie referitor la sistemul educaţional din raion, invocând problemele cu care se confruntă acesta şi mulţumind Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării  pentru deschiderea şi conlucrarea cu Direcţia Învăţământ Hînceşti.

 Dna Monica BABUC a informat audienţa despre măsurile întreprinse de minister în reformarea şi îmbunătăţirea sistemului de învăţământ, despre optimizările din sistem rezultate în urma schimbărilor demografice din societatea moldovenească. De asemenea, dna ministru a enunţat faptul că o prioritate actuală este şi reevaluarea curriculei pe discipline, în acest  scop fiind create 30 de grupuri de experţi.

 Ulterior, preşedintele raionului Hînceşti, dl Ghenadie BUZA, a comunicat aspecte în ceea ce priveşte investiţiile în sistemul educaţional raional şi implicarea autorităţilor executive în rezolvarea problemelor apărute, exprimându-şi doleanţa redeschiderii Şcolii Profesionale din com.Cărpineni.

 

Managerii instituţiilor de învăţământ din raionul Hînceşti au enunţat  problemele şi deficienţele cu care se confruntă,  venind cu sugestii de îmbunătăţire a cadrului legal de activitate al entităţilor de învăţământ .

 

       Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol  

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com