Luni, 10 iulie 2017 comisia raională formată prin dispoziţia Preşedintelui raionului Hînceşti nr. 152-d  a  examinat situaţia la unele construcţii din localităţile amplasate în lunca Prutului în vederea controlului executării obiecţiilor care urmau să fie îndeplinite de către antreprenori.

Iniţial, comisia în frunte cu preşedintele raionului Hînceşti, dl Ghenadie BUZA, au inspectat lucrările de construcţie la postul de inspecţie a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor de la Leuşeni, fiind constatată înlăturarea de către antreprenor a obiecţiei referitor la  colectarea şi scurgerea apelor pluviale.

Ulterior, membrii comisiei au verificat înlăturarea neajunsurilor la blocurile locuinţelor sociale din com.Leuşeni, s.Obileni şi s.Căţăleni. În rezultat, s-a constatat tergiversarea şi neexecutarea lucrărilor necesare referitor la sistemul de canalizare şi asigurare cu apă, antreprenorii urmând să le urgenteze   pentru darea în exploatare a acestor blocuri.

La final, comisia raională a examinat casa dnei Valentina FRUMUZACHI  din com.Cotul- Morii, afectată de incendiu la 06.07.2017,  în rezultatul căruia au fost distruse bunurile  materiale din interior, tavanul şi acoperişul casei de locuit. Reieşind din cele constatate şi nota informativă a Direcţiei Situaţii Excepţionale Hînceşti, comisia va pregăti propunerile de rigoare pentru şedinţa Comisiei raionale pentru situaţii excepţionale.

Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com