privind mitingul de comemorare a victimelor stalinismului

Joi, 6 iulie 2017, cu ocazia împlinirii a 68 ani de la cel de-al doilea val al deportărilor din Basarabia şi Bucovina de Nord, la memorialul victimelor regimului totalitar comunist din mun.Hînceşti, a avut loc un miting de comemorare. În cadrul evenimentului au fost comemoraţi  cei peste 2300 de cetăţeni din raionul Hînceşti, care în perioada 1941-1951 au fost deportaţi în regiunile îndepărtate ale fostei Uniuni Sovietice. La eveniment au participat conducerea executivă a raionului, primarul municipiului Hînceşti, foşti deportaţi, victimele regimului stalinist şi descendenţii acestora, colectivele serviciilor publice descentralizate şi desconcentrate, feţe bisericeşti.

În deschiderea mitingului, preşedintele raionului Hînceşti, dl Ghenadie BUZA, a adus un omagiu victimelor deportărilor comuniste. De asemenea, cu un mesaj au venit reprezentantul Guvernului în teritoriu, dl Ion MEREUŢĂ, primarul municipiului Hînceşti, Alexandru BOTNARI, preşedintele  asociaţiei tuturor  categoriilor de pensionari din raionul Hînceşti, dl Constantin MITACHE şi profesoară de istorie în Gimnaziul Paşcani, fostă deportată născută în Siberia, dna Zinaida ROTARU.

A urmat serviciul divin, după care corul veteranilor de la Casa de Cultură raională  a adus un omagiu prin interpretarea  cîntecelor patriotice.

După închiderea mitingului, reprezentanţii autorităţilor locale şi participanţii la miting au depus flori la monument. Mai apoi foştii deportaţi, rudele şi descendenţii acestora au fost invitaţi la o masă de pomenire a victimelor stalinismului la cantina socială din mun.Hînceşti.

Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com