În data de 03 iulie, măcar că era o zi ploioasă, Direcția Agricultură şi Alimentaţie, Direcția Îvățămînt cu un grup de funcţionari publici din cadrul  Consiliului raional Hînceşti au făcut o vizită  antreprenorului Vladimir Simaşco, unul dintre cei mai inflăcăraţi crescători şi procesători de plante etero –oleaginoase şi medicinale. Toți au fost frumos surprinși de lanurile de levănţică, salvie, isop, mărar ș.a., de modul cum se recoltează  şi se procesează plantele şi cum se obţine  uleiurile eterice aroma cărora inundă împrejurările. La fel lanurele de cereale şi alte culturi agricole merită lauda  pentru entuziasmul şi munca depusă în domeniul agriculturii, ramura de bază a raionului Hînceşti.

Amintim că la SRL „Cioara”, în frunte cu Vladimir Simaşco, agronom cu experiență, numit ”Antreprenorul anului 2014”, se cultivă produse ecologice – levănțică, roinita, mărar și alte culturi oleaginoase aproape pe 400 de hectare.

În baza  unui contract pe mai mulți ani, cultivatorii hînceșteni expediază toată materia primă obținută în Bulgaria, Polonia pentru prelucrarea ei în continuare. Cooperarea cu colegii, permite de a-i asigura pe locuitorii din regiunea s. Cioara cu munca permanentă și salarii.

 

În anul 2009 s-a  decis extinderea suprafețelor cu culturi etero-oleaginoase și completarea listei plantelor cultivate. Experiența cultivării produselor ecologice este examinată cu interes și de alte raioane şi antreprenori din România care și-au propus scopul să readucă la viață ramura, fiind  pe timpuri foarte rentabilă.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com