CONSILIUL RAIONAL HÎNCEȘTI a fost astăzi, 29 iunie 2017  gazda unei delegații ai reprezentanților Curții de Conturi , în frunte cu dl. Președinte Veceaslav UNTILĂ  și reprezentanții  Curții de conturi  de la București, în frunte cu dl. Nicolae VĂCĂROIU.  Raionul Hîncești a fost reprezentat de către Președintele raionului dl. Ghenadie BUZA, vicepreședinții raionului dna Vera PATRAȘCU și Dumitru CORNEI, șeful  Oficiului Teritorial Hîncești, Cancelaria de Stat  dl. Ion MEREUȚĂ și primarul municipiului  Hîncești, Alexandru BOTNARI.  Cei prezenți au vizitat Centrul  raional de Cultură ”Conacul Manuc Bey”,  biblioteca  publică ”Antonie Plămădeală”, apoi au făcut schimb de opinii pe marginea mai multor subiecte. 

Au discutat despre prioritățile și oportunitățile în dezvoltare a relațiilor bilaterale  între diferite structuri și instituții, inclusiv și celor de control,  despre potențialul  economic, social, cultural  al regiunii care urmează a fi valorificat.

Președintele raionului Hîncești dl.Ghenadie BUZA a trecut în revistă indicii de bază în caracterizarea  raionului, a vorbit despre contribuția UE în executarea lucrărilor de reconstrucție a edificiilor  Complexului  Manuc Bey, precum și despre aportul României, a Consiliului Județean Prahova  în construirea și dotarea bibliotecii ”A. Plămădeală”, a Sălii de Ședințe”C. Stere” a Consiliului Raional etc.

Excelența sa, dl. Nicolae VĂCĂROIU, Șeful Curții de Conturi  a menționat  că, deși este basarabean de origine, că a vizitat de mai multe ori Republica Moldova, este pentru prima dată la Hîncești. L-au impresionat frumusețea locurilor, inclusiv,  Complexul  Manuc Bey și calitatea vinurilor autohtone. Vasta activitate și experiență îi permit să ne sfătuie ca Republica Moldova în parcursul său de integrare să se îngrijească de păstrarea suveranității sale, de poporul său. De asemenea, ne-a încredințat de sprijinul său în continuare.

Șeful Curții de Conturi al RM, dl. Veaceslav UNTILĂ a mulțumit pentru bunăvoința de a găzdui evenimentul, a subliniat frumoasa și eficienta colaborare între cele două Curți. A remarcat rolul Curții de Conturi privind asigurarea unei gestionări corecte a banilor publici.

Aceleași  opinii au fost exprimate de Reprezentantul Guvernului în teritoriu dl. Ion MEREUȚĂ și ceilalți vorbitori.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com