Astăzi, 11.04.2018 în cadrul Bibliotecii Publice ‘’Antonie Plămădeală’’ din mun.Hînceşti, Centrul Național Anticorupție în parteneriat cu Consiliul Raional Hîncești au organizat un eveniment cu tematica Şcoala de vacanță ,,Tineri și Integri”. La acest eveniment au participat un grup de liceeni de la L.T.,,M.Sadoveanu”.

Formatorii CNA Vitalie Moisei, Tatiana Mostovei, Stanislav Cebanciuc au prezentat participanților informaţii despre: ,,Drumul spre integritate (geneza corupției, cauze, consecințe, remedii)". Cu un mesaj de salutare a venit și vicepreședintele raionului Constantin Vlas, reiterând ca "integritatea este calea succesului".

Tinerii au fost antrenați în diverse speţe şi au fost încurajați să participe la diverse scenarii.

La finele acestui eveniment participanții s-au bucurat de certificate de participare din partea CNA și Consiliul Raional Hincesti şi au fost încurajaţi să fie un exemplu demn de urmat pentru colegi, să fie înconjuraţi de colegi care respectă etica şi deontologia.


Autor Natalia Manzuc, specialist principal in probleme de tineret și sport.

COMISIA ELECTORALĂ CENTRALĂ- 20 DE ANI DE ACTIVITATE PERMANENTĂ
Particip!
Învăţ!
Decid!
Marţi, 18 octombrie, în incinta Consiliului raional Hînceşti, peste 30 de tineri din liceele raionului Hînceşti, cît şi rerprezentanţi ai Consiliului, în frunte cu vicepreşedintele dl Constantin VLAS, au participat în cadrul jocului intelectual "CE? UNDE? CÎND?"
 
 
 
Cele 6 echipe, formate din viitori şi tineri alegători au fost nevoite să-şi utilizeze la maxim imaginaţia, inteligenţa şi logica. Participanţii au fost invitaţi să răspundă la un set de întrebări despre alegeri şi în acest mod să îşi îmbogăţească cunoştinţele din domeniul democraţiei participative într-un mod interesant şi util. Participanţii la acest eveniment de educaţie civică şi electorală, tineri din clasele a X-a - XII- a, au reprezentat instituţii preuniversitare din Hînceşti, Cărpineni, Sărata Galbenă şi Lăpuşna.
 
 
Fiecare echipă a fost premiată cu un set de cărţi cu tematica democraţiei participative. Activitatea a fost desfăşurată în colaborare cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale şi Comisia Electorală Centrală.

Anterior s-a menţionat că în perioada 2-8 octombrie 2017 în Republica Moldova se desfăşoară Săptămîna Naţională a Voluntariatului (SNV) 2017,  „ Hai în gaşca voluntarilor !”, ediţia a IX-a în scopul implementării acţiunii 23 obiectivul specific 1.2 din Planul de acţiuni privind implementarea Strategiei naţionale de dezvoltare a sectorului de tineret 2020, aprobată prin Hotărîrea Guvernului nr.  1006 din 10.12.2014.

Consiliul Raional Hînceşti şi Agenţia Teritorială Olimpică Hînceşti, sub conducerea domnului Nicolae URSU au desfăşurat în mun. Hînceşti în sala de sport a L.T. „Mihail Sadoveanu” la 18 iunie 2017, ora 1000 Competiţia „CUPA RAIONULUI HÎNCEŞTI LA TENIS DE MASĂ” cu participarea a 30 tenesişti din raion.

Alegerea unei cariere şi parcurgerea demersurilor necesare formării unui tînăr ca specialist în domeniul ales, sunt procese complexe care au impact definitoriu în viitorul său profesional.

La 21 mai 2017 ora 10:00, Consiliul Raional Hînceşti şi Agenţia Teritorială Olimpică Hînceşti au dat startul deschiderii „Lunarului Olimpic” şi a „Cursei Olimpice”, ediţia “Olimpic Fest 2017”,  la care au participat mai multe instituţii şcolare din raionul Hînceşti.

Planul acţiunilor cultural-sportive din cadrul "Lunii Olimpice 2017" consacrate "Zilei Sportivului şi Mişcării Olimpice" în mun. Hînceşti 15 mai - 23 iune 2017

Ludmila COZMA

Specialist principal tineret si sport

Program de activitate: Luni-Vineri 8.00 -17.00

Date de contact:

tel-fax 026922928
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
web: www.hincesti.md

Atributiile principale:

  1. Elaborarea şi implementarea planurilor de perspectivă în domeniul sportului în raionul Hîncești;
  2. Implementarea planului de acţiuni al Strategiei de lucru cu tineretul;
  3. Coordonarea activităţii autorităților publice locale și ale instituţiilor de învăţămînt în domeniul tineretului și sportului.
  4. Coordonarea măsurilor de organizare a manifestărilor sportive şi cu tineretul din raion.
  5. Promovarea sportului de performanţă în raion.

Astăzi Republica Moldova se află probabil la cea mai importantă fază a dezvoltării sale, elaborarea politicilor sociale strategice. Istoria a demonstrat că nu există o naţiune puternică fără o societate puternică, unde cetăţenii au acces la servicii şi bunuri necesare unui mod decent de viaţă. Strategia Raională de Tineret vine să demonstreze preocuparea tuturor actorilor locali – administraţiei publice locale, sectorului asociativ, agenţilor economici, instituţiilor de educaţie, grupurilor de iniţiativă,  că tinerii reprezintă grupul ţintă al dezvoltării în regiunea dată. Tineretul este categoria în care trebuie să investeşti timp, resurse şi efort de parteneriat, astfel încât tot tinerii vor deveni o importantă forţă al schimbărilor şi progresului.

În special pentru tine!!!

SE ANUNȚĂ Înscrierile la Concursul Raional ”DANSEZ pentru Localitatea MEA!” Ediția I.

Concursul Raional ”Dansez pentru localitatea mea”, se adresează tuturor tinerilor înzestrați cu talent, care au vîrste cuprinse între 16 - 25 ani și domiciliază în una din localitățile raionului. Fiecare localitate va fi reprezentată de o echipă formată din 2 membri (pereche : baiat+fată).

Înscrierea la concurs se va face completînd formularul de participare ( publicat pe paginile web: wwww.utshincesti.org, www.hincesti.md ), la care se va anexa copia actului de identitate și CV-ul echipei pe scurt. Alte informații puteți obține la contactele: 069258587 / 068227390...descarca aici

Regulamentul Concursului raional "Dansez pentru localitatea mea"

 

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com