Comunicat  informativ  privind întrunirea extraordinară a Preşedintelui raionului Hînceşti cu primarii unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul I din raionul Hînceşti

   Marţi, 14. 11.2017 , în sala de şedinţe ”Constantin Stere”, a  avut  loc  întrunirea extraordinară  a conducerii executive  a  raionului  Hîncesti cu primarii  localităţilor  din  raion,  convocată la iniţiativa edililor în vederea rezolvării problemelor stringente ale administraţiei publice locale şi populaţiei.

   La prima   întrebare  din  agendă, dl Mihail GÎDEI, manager sector Anenii-Noi, ÎCS Red Union Fenosa, a comunicat primarilor lucrările efectuate pe parcursul anului curent pentru îmbunătăţirea stării reţelelor electrice din raionul Hînceşti  şi planul investiţiilor pentru anul 2018, urmând a fi extinse şi renovate reţelele în 22 localităţi din raionul Hînceşti. La rândul lor, edilii  au menţionat faptul că mai sunt probleme în acest sector, solicitând reprezentanţilor ÎCS Red Union Fenosa din teritoriu colaborare şi intervenţii prompte în vederea asigurării cu energie electrică a localităţilor, precum şi protejării vieţii populaţiei.

   Ulterior, directorul “ÎS Hinceşti-Silva”, dl Gheorghe ROTARU, a informat audienţa despre măsurile întreprinse de instituţie în vederea asigurării populaţiei din raionul Hînceşti cu lemn de foc  în sezonul toamnă-iarnă 2017-2018, lemnul tare fiind comercializat la preţul de 534 lei, iar cel moale- la preţul de 262 lei. Prezent la şedinţă, directorul Agenţiei MOLDSILVA, dl Ion HARALAMPOV, a menţionat faptul că “ÎS Hinceşti-Silva” este cea mai mare din ţară, anual fiind fiind pregătită masă lemnoasă pentru necesităţile instituţiilor publice şi populaţiei în volum de 40.000 metri/steri. În vederea neadmiterii cazurilor de lipsă a lemnelor de foc pentru instituţiile publice din raion,  primarilor  unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul I din raionul Hînceşti li s-a recomandat solicitarea masei lemnoase  de la  “ÎS Hinceşti-Silva” în perioada august-septembrie .

   La cea de-a treia chestiune din ordinea de zi, şeful Inspectoratului de Poliţie Hînceşti, dl Lilian LUCA, a prezentat o informaţie despre colaborarea poliţiei raionale cu autorităţile admininistraţiei publice locale de ambele niveluri, enunţând  startul proiectului de implicare a comunităţilor locale în prevenirea criminalităţii şi  solicitând factorilor de decizie  conlucrarea în vederea îndeplinirii atribuţiilor Poliţiei , stabilite prin legislaţia în vigoare.

 

        Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

 

 

 

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com