Sâmbătă, 21 aprilie 2018, ora 09.30 ,

în Sala de  şedințe”Constantin STERE” a Consiliului Raional Hînceşti (et. I) va avea loc întâlnirea cu viceprim-ministrul Republicii Moldova dl Iurie LEANCĂ.

Sunt invitați: conducerea executivă a raionului Hânceşti, şefii serviciilor desconcentrate şi descentralizate, primarii unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul I din raionul Hînceşti.  

  Întâlnirea dlui Iurie LEANCĂ cu agenţii economici şi liderii agricoli din raionul Hînceşti va avea loc începând cu orele 10.30 în aceeaşi sală.

 

   Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

Vineri, 16 martie 2018, cu o vizită în raionul Hîncești a fost prezentă dna Rodica SCUTELNIC, Secretar de Stat din cadrul Ministerului Sănătății Muncii și Prorecției Sociale. În sala de ședințe “Constantin Stere” a Consiliului Raional Hîncești a fost organizată întrunirea dnei Rodica SCUTELNIC cu administrația raionului Hîncești, reprezentantul Guvernului în teritoriu dl Ion MEREUȚĂ și șefii instituțiilor medico-sanitare publice din raionul Hîncești.

În cadrul dialogului s-a discutat referitor la evaluarea indicilor  de performanță a instituțiilor medicale din anul 2017 și prestarea serviciilor medicale populației din raionul Hîncești.

De asemenea, managerii instituțiilor medicale au prezentat propuneri referitor la reforma  sistemului medical.

 

Secția Administrație Publică, Probleme de Secretariat și Protocol

Data de 8 martie este asociată cu primăvara, iar unul dintre principalele simboluri ale acestei zile sunt florile. Se spune că „mascota” internațională a Zilei femeii este laleaua. Aceasta reprezintă un simbol al primăverii și trebuie să fie oferită femeilor de ziua lor. Astăzi Consiliul raional Hîncești a organizat un eveniment festiv în cadrul căruia vicepreședinții Consiliului raional Hîncești,  dna Vera PATRAȘCU, dl Dumitru CORNEI, reprezentantul Guvernului în teritoriu, dl Ion MEREUȚĂ și consilieri invitați, au venit cu cuvînte de felicitare în adresa femeilor prezente în sală, aducîndu-le în dar flori și cărţi, simbol al respectului față de munca asiduă pe care o depun zilnic.

Deşi preşedintele raionului dl Ghenadie BUZA nu a fost prezent la recepţie, dlui a transmis calde felicitări care s-au transpus în felicitări muzicale pentru toate doamnele prezente la eveniment.

Vă  adresez  cele  mai  sincere  felicitări  cu  ocazia  Zilei  Internaţionale  a  Femeii – 8 Martie! 

8 Martie  este  o  zi  remarcabilă în  care  sărbătorim  fiinţele  înzestrate  cu  gingăşie,  delicateţe,  originalitate, care ne susţin, ne inspiră, ne încurajează şi crează. Cu  ocazia  acestei sărbători  îmi  exprim   stima,  admiraţia  şi  recunoştinţa  pentru  că  ne  sunteţi  alături.

Să aveţi o primăvară frumoasă plină de  lumină în suflet, sănătate, noi împliniri, bucurii şi clipe fericite alături de oamenii dragi. 

Cu  respect,

Președintele  raionului  Hîncești                         Ghenadie BUZA

 

În atenţia primarilor

unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul I din raionul Hînceşti

Întrunirea lunară a administraţiei raionului Hînceşti cu primarii unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul I din 06.03.2018 nu va avea loc.

Despre stabilirea  altei zile de peterecere a şedinţei, veţi fi informaţi ulterior.

 Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

De remarcat că a devenit deja o tradiție nobilă ca în fiecare an, la 2 martie, eroii căzuți pe câmpul de luptă pentru independența și suveranitatea Republicii Moldova să fie comemorați de către Consiliul raional Hîncești.

„Ziua Memoriei” a început cu un program de comemorare, la care au participat  Consiliul raional Hînceşti, reprezentat de vicepreședinţii raionului  dl VLAS Constantin, dl CORNEI Dumitru, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova dl ZAGORODNÎII Anatolie, reprezentantul Guvernului în teritoriu dl MEREUȚĂ Ion, viceprimarii mun.Hînceşti, dna TOFILAT Anadela şi dna BURUIANĂ Zinaida, conducerea Inspectoratului General al Poliției Hînceşti dl LUCA Lilian, colaboratori ai INP Hînceşti, serviciile descentralizate şi desconcentrate, veterani ai războiului şi cetăţeni.

Mitingul solemn s-a desfășurat în  Piaţa Suveranităţii  din mun.Hînceşti Cei prezenţi la miting au comemorat eroii căzuţi în Conflictul armat de pe Nistru, au cinstit cu recunoştinţă eroii care au apărat Patria şi au supraveţuit în acea luptă. Marşul memoriei s-a finalizat cu depunerea de flori la Complexul Memorial.

 

La 02 martie 2018 în municipiul Hînceşti vor fi desfăşurate acţiuni culturale dedicate comemorării celor căzuţi în conflictul armat din anul 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova şi a victimelor acestui conflict,  în temeiul Hotărârii Parlamentului Republicii Moldova nr. 433 din 26.12.1990  ”Cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova”.

Programul Zilei Memoriei prevede:

1. Miting - 10.00, Piaţa Suveranităţii  din mun.Hînceşti

2. Depunere de flori – 10.30 , Complexul Memorial din mun.Hînceşti, str. Mihalcea Hîncu

3. Prânz ostăşesc – 11.00, Cantina Socială din mun.Hînceşti, Mihalcea Hîncu

Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

Acum 29 ani în urmă, după aproape un deceniu de război, contingentul limitat al trupelor Armatei Sovietice a fost retras din Republica Afghanistan. Anual evenimentul dat este marcat de veteranii războiului  statul islamic şi de către autorităţile publice centrale şi locale.

În raionul Hînceşti comemorarea celor căzuţi în războiul din Afghanistan a avut loc vineri, 16 februarie, la complexul memorial din municipiul Hînceşti.

La eveniment au participat veteranii războiului, reprezentanţii autorităţilor publice locale, colectivele serviciilor descentralizate şi serviciilor publice desconcentrate. Mitingul solemn a fost deschis prin ţinerea unui minut de reculegere în memoria celor care nu s-au întors de pe câmpul de luptă, după care au urmat cuvântările oficialităţilor.

Fiind prezenţi la eveniment, vicepreşedintele raionului Hînceşti, dna Vera PATRAŞCU,  primarul municipiului  Hînceşti, dl Alexandru BOTNARI, deputatul în Parlamentul RM, dl Anatolie ZAGORODNÎI şi preşedintele Asociaţiei ostaşilor participanţi la acţiunile de luptă din Afghanistan, dl Victor RAŞCU,  au exprimat gratitudinea, respectul şi aprecierea pentru veteranii acelui război şi i-au îndemnat pe cei prezenţi să nu dea uitării faptele de vitejie ale conaţionalilor, să trăiască în pace și fraternitate, să cultive tinerilor calități precum curajul și devotamentul,  patriotismul şi abnegaţia.

După sfârşitul mitingului, veteranii  au participat la un prânz ostăşesc pentru comemorarea celor căzuţi   în războiul din Afghanistan, organizat de Consiliul Raional Hînceşti în colaborare cu cantina socială din mun.Hînceşti.

 

 Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

 

 

 

La data de 15 februarie 2018, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, dl Andrian CANDU, a vizitat raionul Hînceşti. În agenda vizitei a fost inclusă întîlnirea cu Preşedintele raionului dl Ghenadie BUZA şi vicepreşedinţii. Oficialii au menționat succesele vizibile dar şi cele mai actuale probleme ale societății, care necesită reforme, întru îmbunătățirea situației social-economice.

Stimați locuitori ai raionului Hîncești, pentru a semnala fapte de trafic de ființe umane precum și crime conexe, de către Procuratura Generală a Republicii Moldova a fost instituită Linia Verde Antitrafic.

Datele de contact: numărul (+373)69999021; email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Secția Administrație Publică, Probleme de Secretariat și Protocol

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com