Duminică, 27 august 2017, cu ocazia împlinirii a 26 ani de la proclamarea  Independenţei Republicii Moldova, pe Piaţa Suveranităţii din mun. Hînceşti, a avut loc un mitingul solemn dedicat acestei sărbători naţionale.

Dintre oficialităţi au fost prezenţi  şi au venit cu mesaje de felicitare deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, dl Anatolie ZAGORODNÎI, preşedintele raionului Hînceşti, dl Ghenadie BUZA, reprezentantul Guvernului în teritoriu, dl Ion MEREUŢĂ, primarul municipiului Hînceşti, Alexandru BOTNARI, preşedintele  asociaţiei veteranilor organelor afacerilor interne, Iurie DARII.

În alocuţiunea sa, dl Ghenadie BUZA a menţionat importanţa sărbătorilor naţionale ale Republicii Moldova, evocând mişcarea de eliberare naţională şi evenimentele de acum 3 decenii. Preşedintele raionului a adresat sincere şi cordiale felicitări participanţilor la miting cu prilejul Zilei Independenţei,  dorindu-le sănătate, prosperitate,  perseverenţă şi succese în activitatea zilnică  în serviciul societăţii.

După închiderea mitingului, oficialităţile, reprezentanţii autorităţilor locale şi participanţii la miting au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi la monumentul celor căzuți în acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com